FAQ


Wat is Hus-et?

Hus-et is afkomstig van huset en betekent het huis in het Zweeds en in het Deens. Dit verwijst naar alle Scandinavische binnenhuis interieurartikelen en woonaccessoires die je op onze webshop kan terugvinden. Onze meubelen en woonaccessoires zijn van leuke Scandinavische merken zoals Hübsch, Nordal, Broste Copenhagen, HKliving en Cozy Living Copenhagen.

Hoe kan ik Hus-et contacteren?

Dit kan eenvoudig door een mailtje te sturen naar info@hus-et.com. Jouw vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

De levertermijn staat telkens per product vermeld bij de productomschrijving onder het puntje levertermijn.

Goederen die op voorraad zijn, worden binnen de 2 werkdagen na bestelling verstuurd. De bestellingen worden verstuurd met Bpost, DPD of GLS. Zij rekenen op een levering binnen de 1à2 werkdagen. Bij tapijten duurt dit ongeveer 5-10 werkdagen.

Bij goederen op bestelling ontvang je na het plaatsen van de bestelling een concrete leveringsdatum. Standaard kan je rekenen op 3-4weken. Indien sneller, word je hiervan op de hoogte gebracht.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Je kan ons altijd mailen met de vraag om jouw bestelling te wijzigen. In enkele gevallen is dit nog mogelijk, wanneer het pakket nog niet aangeboden is bij de koerierdienst. Je kan altijd een email sturen. Vermeld hierbij jouw bestelnummer en geef aan wat er gewijzigd moet worden.

Hoe weet ik of mijn bestelling geaccepteerd is?

Na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je via email een orderbevesting met alle details van jouw bestelling.

Ik heb geen ontvangstbevestiging, orderbevestiging of leveringsaankondiging ontvangen per e-mail, wat moet ik doen?

In dit geval kan je het best contact opnemen met de klantenservice van Hus-et via email naar info@hus-et.com.

Welke betalingsmethoden accepteert Hus-et?

De betaling kan met Bancontact, Visa, Mastercard, iDeal of met een klassieke bankoverschrijving naar onze rekening BE59 0689 3824 2126. Van zodra we de betaling ontvangen hebben, zullen wij jouw bestelling in gereedheid brengen. Als je kiest om te betalen met een overschrijving kan het enkele dagen duren vooraleer het bedrag op onze rekening staat.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Voor de verzending werken wij samen met Bpost, DPD of GLS. Wanneer je niet thuis bent tijdens de levering, wordt er een briefje in de brievenbus gestopt om de levering op een ander tijdstip te laten uitvoeren of om je pakket zelf te gaan afhalen.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

De verzendkosten bedragen 5,45€ voor bestellingen kleiner dan 75€ binnen België. Voor bestellingen kleiner dan 75€ naar Nederland en Duitsland bedragen de verzendkosten 7,45€. Voor bestellingen vanaf 75€ is er gratis verzending voorzien.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Nadat de bestelling is aangemeld bij de koerierdienst, zal je een email ontvangen met een track&trace code. Hiermee kan je de bestelling online volgen via hun website. Daarom is het heel belangrijk dat je zeker je emailadres opgeeft tijdens je bestelling.

Kan ik de bestelling op een ander adres dan mijn factuuradres laten bezorgen?

Ja, dit is mogelijk. Tijdens het bestelproces heb je de optie om een ander verzendadres op te geven, afwijkend van het factuuradres.

Annulering van de bestelling

Jullie hebben het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen volgend op de dag van ontvangst, de bestelling te annuleren. Daarvoor dienen jullie ons schriftelijk per post of per mail op de hoogte te brengen.

Hoe kan ik mijn bestelling terugsturen?

Wanneer je je bestelling wenst terug te sturen, dien je ons eerst op de hoogte te brengen hiervan via de klantendienst info@hus-et.com. Om de goederen terug te kunnen sturen, wordt er verwacht dat jouw artikelen in de huidige verpakking, ongebruikt en onbeschadigd terug verzonden worden. Zo niet, kunnen we geen omruiling toelaten. De directe kosten en het risico van het terugzenden van de goederen komen in rekening van de klant. Jullie kunnen gebruik maken van onze pick up return service. Deze kost 18€, maar jullie mogen zelf ook de bestelling retourneren.

Hoe en binnen welke tijd krijg ik mijn geld teruggestort?

De geretourneerde producten worden door ons nagekeken na aankomst in het magazijn. Als alles in orde is en aan alle eisen voldaan is, wordt het bedrag door ons binnen 14 dagen naar u overgemaakt. Eventuele kosten (verzend- en verwerkingstarief, schade of missende onderdelen) zullen in mindering gebracht worden op het totaalbedrag.